Neuswerk

Home » Cursussen » Neuswerk

Cursus Neuswerk

Bijna alle honden vinden het heerlijk om met hun neus te werken! In de cursus neuswerk gaan we kijken waarvoor jouw hond de neus het liefst gebruikt. We laten de honden in deze cursus letterlijk snuffelen aan diverse onderdelen van het neuswerk.

We gaan de hond op verschillende manieren leren zoeken. Er zullen een aantal korte spoortjes worden gelopen om zo kennis te maken met speuren en mantrailing. Ook doen we een aantal onderdelen van het hersenwerk om het denk- en oplossend vermogen van je hond te stimuleren. En natuurlijk gaan we ook aan de slag met detectie, waarbij we de hond een bepaalde geur leren te zoeken en aan te wijzen.

De cursus is geschikt voor honden van alle leeftijden. Ook pups (vanaf 6 maanden) en oudere honden vinden het heerlijk om met hun neus te werken en zich daarna moe en voldaan in hun mand op te rollen.

Hoe is de cursus opgebouwd?

In 6 lessen variëren we met diverse manieren om de hond uit te dagen zijn neus te gebruiken. De oefeningen worden langzaam opgebouwd en zullen steeds verder worden uitgebreid.

Voor wie?

Deze cursus is geschikt voor iedere hond vanaf circa twaalf weken oud. Een maximum leeftijd is er niet, een hond is nooit te oud om te leren!

Wat kost het?

6 lessen van 50 minuten voor € 110,–

Startdatum maandag 8 april 19.00 uur (VOL)

 

Les 1 8 april
Les 2 15 april
Les 3 22 april
Les 4 29 april
Les 5 6 mei
Les 6 13 mei

Geen wachtlijsten voor pups

U kunt direct starten met de puppycursus

Kleine groepen

Persoonlijke aandacht vinden wij belangrijk

Gecertificeerde instructeurs

Zij dragen graag hun kennis aan u over