Hersenwerk

Home » Workshops » Hersenwerk

Workshop hersenwerk

In de workshop hersenwerk gaan we aan het werk met simpele materialen die de meeste mensen gewoon in huis hebben. Bij hersenwerk gaat het niet om het oplossen van puzzels, maar om het ontdekken van materialen en stap voor stap leren hoe hiermee om te gaan. Iedere hond puzzelt op zijn eigen manier en het is heel mooi om te zien hoe hij dat dan doet. De hond leert zelf keuzes te maken en wordt daarbij zo min mogelijk geholpen. Voor de eigenaar is het een mooie manier om inzicht te krijgen in het karakter van de hond en om veranderingen in het hondenlijf te zien.

Hersenwerk is geschikt voor honden van alle leeftijden. Voor pups tot vijf maanden werken we vooral met verrijking, zonder gebruik van voertjes. Voor pubers en volwassen honden kan hersenwerk helpen om te ontspannen, om te leren samenwerken met de eigenaar en om de concentratie te bevorderen. 

Ook voor de oudere hond of voor honden die niet zo mobiel zijn, biedt hersenwerk de gelegenheid om lekker te scharrelen en te snuffelen. Daarbij houden we rekening met eventuele fysieke problemen. Kortom geschikt voor alle leeftijden.

Hersenwerk is heel vermoeiend, zeker voor honden die dit niet gewend zijn. Daarom geven we tijdens de workshop ook uitleg over het gebruik van materialen, waar u op moet letten en hoe u nieuwe puzzels opbouwt, zodat u thuis lekker samen verder kan puzzelen.

De workshop gaat door bij tenminste 3 deelnemers, het maximum aantal deelnemers is 5.

De workshop vindt binnen plaats. 

Kosten:

€ 35,00  voor een 2 uur durende workshop

Zaterdag 20 april 10.00 uur

 

 

Geen wachtlijsten voor pups

U kunt direct starten met de puppycursus

Kleine groepen

Persoonlijke aandacht vinden wij belangrijk

Gecertificeerde instructeurs

Zij dragen graag hun kennis aan u over