Puppycursus

Puppycursus

“Een goede start is het halve werk”

Als een jonge pup bij u in huis komt is deze meestal een week of 8 a 9 oud. Hij bevindt zich dan in een ontzettend belangrijke fase van zijn leven: de socialisatieperiode. Op dit moment is alles erop gericht om te leren hoe de wereld om hem heen in elkaar zit. Wat daarin bedreigingen zijn en wat er gewoon bij het leven hoort. In deze periode wordt een belangrijke basis voor zijn verdere leven gelegd.

Daarom starten wij met een speciale op jonge puppen aangepaste Puppysocialisatiecursus. U kunt meteen instromen zodat u en uw pup ook in deze vroege periode direct de juiste begeleiding krijgen.

Op speelse manier gaat u in 4 lessen aan de slag met o.a. de eerste gehoorzaamheidsoefeningen, samenwerking, spelen, socialisatie en zelfbeheersing.

Tijdens een aparte online theorie-avond behandelen we onderwerpen als: hoe lang mag mijn pup lopen, hoe voorkom ik dat hij zo bijt, hoe maak ik mijn pup zindelijk etc. Deze theorie-avond vindt één keer in de maand plaats. We raden u aan deze theorie-avond al te volgen voordat u de pup in huis krijgt zodat u optimaal bent voorbereid op zijn/haar komst.

 

Hoe is de cursus opgebouwd?

U kunt iedere week instromen met uw pup, er is geen wachtlijst! Er is een puppyklas op de zaterdagochtend en op de dinsdagavond.

De bij de puppy socialisatiecursus behorende theorieles is 1 keer in de maand, wij adviseren (aankomende) puppy eigenaren om de theorieles te volgen voordat de pup is. De theorieles doen wij vooralsnog online via een digitale bijeenkomst. U ontvangt hier bij uw inschrijving een uitnodiging voor.

Als u zich naast de puppycursus ook inschrijft voor de basiscursus dan bent u verzekerd van deelname aan de eerst mogelijke basiscursus en mag u de puppylessen blijven volgen tot de basiscursus start.


Voor wie?

Voor pups van 7 tot 14 weken, is uw hond ouder dan 12 weken dan komt hij in aanmerking voor de basiscursus.


Wat kost het?

De kosten van de puppy socialisatiecursus bedragen € 55,–. Hierbij inbegrepen zijn 4 praktijklessen van 30 minuten en een online theorieavond. Daarnaast kunt u rekenen op ondersteuning tijdens deze eerste periode dat uw pup in huis is.

U kunt de praktijklessen en de theorieavond met meerdere mensen bijwonen.
LET OP: vanwege de coronamaatregelen kan het zijn dat er in sommige periodes maar één persoon met de pup de praktijklessen mag volgen. 

 

Wanneer?

Onze puppycursus is op dinsdagavond en zaterdagochtend. U kiest zelf welke dag u het beste uitkomt. We werken niet met een wachtlijst en kennen ook geen vakantiestop. U kunt elke week instromen.

Instroomdata Puppycursus

U kunt elke week instromen in onze puppycursus!

Praktijlessen zijn elke week naar keuze op:
– Dinsdagavond
– Zaterdagochtend

 Op dinsdagavond ligt de starttijd tussen 19.00 en 20.30 uur, op zaterdag tussen 9.00 en 11.00 uur. Bij uw bevestiging wordt aangegeven op welke startijd u bent ingedeeld. 

 

De theorielessen zijn online en vinden één keer per maand plaats op woensdagavond om 19.30 uur

De volgende data staan voor deze avonden gepland:

– woensdag 23 juni 2021
– woensdag 28 juli 2021
– woensdag 1 september 2021
– woensdag 6 oktober 2021
– woensdag 10 november 2021
– woensdag 15 december 2021