Puppycursus

Home » Cursussen » Puppycursus

Puppy Socialisatie Cursus

Een puppy in en om huis is heerlijk, maar uiteraard is het essentieel dat uw jonge hond de basisregels van het leven leert. Van het trainen van zijn zindelijkheid, samenwerken, spelen en sociale omgang: het komt allemaal aan bod tijdens onze puppycursus.

Waarom naar puppycursus?

Als een jonge pup bij u in huis komt, is hij meestal acht of negen weken oud. Hij bevindt zich dan in een belangrijke fase van zijn leven: de socialisatieperiode. In deze periode moet een puppy veel leren en legt hij een basis voor zijn leven. Ook u wilt het gedrag van honden leren begrijpen. Daarom starten wij met een speciale op jonge puppies aangepaste puppysocialisatiecursus.

Vanaf welke leeftijd naar puppycursus?

Puppycursus is ideaal voor jonge pups vanaf zeven tot veertien weken. Is uw hond ouder dan twaalf weken? Dan is een puppycursus niet altijd meer geschikt en komt uw hond in aanmerking voor onze basiscursus. U kunt er ook voor kiezen uw pup eerst in te schrijven voor de puppycursus en daaropvolgend voor de basiscursus.

Starten met een theorieles voor de puppycursus

Elke twee weken vindt er een online theorieavond plaats die hoort bij de puppysocialisatiecursus. U ontvangt hiervoor een uitnodiging bij uw inschrijving. We adviseren om deze theorieles te volgen voordat uw pup er is. We behandelen onder andere de volgende vragen: hoe lang mag mijn pup lopen? Hoe voorkom ik dat hij bijt? Hoe maak ik mijn pup zindelijk?

Wat leert uw puppy tijdens puppycursus?

Op een speelse manier gaan wij tijdens de puppycursus in vier lessen aan de slag met de eerste aandachtsoefeningentjes. Daarnaast leert uw puppy meer over samenwerking, sport en spel, socialisatie en zelfbeheersing. Ook gaan we aan de slag met overige puppyzaken, zoals zindelijkheid, bench training, alleen leren blijven, uw puppy bijten afleren en nog veel meer.

Wat kost puppycursus?

De kosten van de puppysocialisatiecursus bedragen € 67,50. Hierbij zijn vier praktijklessen inbegrepen van ca. vijf-en-veertig minuten en een online theorieavond van ca. anderhalf uur.

Daarnaast kunt u rekenen op ondersteuning tijdens deze eerste periode dat uw pup in huis is. U kunt de praktijklessen en de theorieavond met meerdere mensen bijwonen.

Puppycursus bij Hondenschool Martin Gaus in Zoetermeer

Wanneer u zich inschrijft voor onze puppycursus kunt u verwachten dat we met veel persoonlijke aandacht aan de slag gaan. Onze puppycursus vindt plaats in kleine groepjes, waar altijd ruimte is voor vragen. Al onze hondentrainers hebben veel ervaring met verschillende soorten hondenrassen, waardoor we u altijd kunnen helpen. Bij de puppycursus gebruiken we uitsluitend nieuwe, diervriendelijke trainingsmethodes.

Wanneer vinden de puppycursussen plaats?

Onze puppycursussen vinden plaats op dinsdagavond en zaterdagochtend. U kiest zelf welke dag u het beste uitkomt. U volgt vervolgens 4 weken achtereenvolgend de praktijklessen. 
We werken niet met een wachtlijst en kennen ook geen vakantiestop. U kunt elke week instromen. Ideaal toch?

Geen wachtlijsten voor pups

U kunt direct starten met de puppycursus

Kleine groepen

Persoonlijke aandacht vinden wij belangrijk

Gecertificeerde instructeurs

Zij dragen graag hun kennis aan u over