Het team

Home » Het Team

Edwin Kuit, eigenaar/hoofdinstructeur

Mijn naam is Edwin Kuit, eigenaar/hoofdinstructeur van Martin Gaus Hondenschool Zoetermeer.
Na jaren in de financiële dienstverlening werkzaam te zijn geweest kwam er door een reorganisatie bij mijn werkgever een eind aan deze loopbaan. Dat was voor mij het moment om het roer om te gooien en te gaan doen wat ik echt leuk vind!
Honden hebben altijd al een belangrijk onderdeel van mijn leven uitgemaakt. Zowel vroeger thuis als daarna. Via één van onze honden, Golden Retriever Tobias, ben ik in contact gekomen met Martin Gaus hondenscholen. De manier van trainen en de visie op omgang met honden sprak mij zeer aan. Om mij hier verder in te verdiepen ben ik de Instructeurscursussen bij de Martin Gaus Academie in Lelystad gaan volgen. Daarnaast was een intensieve stage bij het Martin Gaus gedragscentrum onderdeel van het opleidingstraject. Op dit moment ben ik bezig met de opleiding tot kynologisch gedragstherapeut aan de Martin Gaus Academie.
Door de constante verplichte bijscholing vanuit de Martin Gaus Franchise en door het volgen van vele workshops blijven alle Martin Gaus Hondenschooleigenaren up to date.
Het geven van trainingen aan baas en hond is iets waar ik heel veel plezier aan beleef. Het zien groeien van de combinatie en de samenwerking die hierdoor tot stand komt is fantastisch om te zien.

Ik hoop u dan ook snel te ontmoeten bij Martin Gaus Hondenschool Zoetermeer.


Danielle Bremmer, kynologisch intructeur en instructeur detectie

Mijn naam is Daniëlle Bremmer en ik ben instructeur bij de Martin Gaus Hondenschool in Zoetermeer en Alphen a/d Rijn. 

Van jongs af aan gek op dieren en van huis uit ben ik opgegroeid met honden. Toen ik 18 was mocht ik eindelijk mijn eigen hond uitkiezen, vanaf dat moment heb ik altijd één of meerdere honden gehad.

 Na mijn middelbare school heb ik de opleiding management  paardenhouderij gevolgd en ben ik gaan werken als stalruiter. Dit heb ik 8 jaar lang met heel veel plezier gedaan. Hierna heb ik vooral administratief werk gedaan, maar ik was er al gauw achter dat ik het buiten werk en het werken met dieren miste. In die tussentijd nam ik een herplaatser in huis. Deze hond bleek een grotere rugzak te hebben dan vooraf gedacht en zo kwam ik bij de Martin Gaus Hondenschool in Zoetermeer terecht. We hebben samen veel geleerd en bij mij omstond de droom om ooit zelf les te mogen en kunnen geven.

Het duurde nog een paar jaar voor ik het aandurfde, maar uiteindelijk ben ik de opleiding kynologisch instructeur gaan volgen bij de Martin Gaus Academie. Mijn stage heb ik gevolgd bij de Martin Gaus Hondenschool in Zoetermeer en ik had het geluk dat ik hier na mijn opleiding gelijk aan de slag kon. Daarnaast heb ik de opleiding detectie instructeur gevolgd bij de Nederlandse Detectiebond en inmiddels heb ik een aantal detectie cursussen in zowel Zoetermeer als Alphen a/d Rijn mogen geven. Naast gehoorzaamheid vind ik het belangrijk om leuke dingen met je hond te doen, ik kijk er erg naar uit om met jullie aan één of misschien wel alle twee van deze punten te gaan werken.

 Ik hoop jullie snel te mogen ontmoeten.


Nanda Maliepaard, kynologisch instructeur en kynologisch masseur

Hallo allemaal, ik ben Nanda Maliepaard en wil me graag even voorstellen.
Na jaren werkzaam te zijn geweest in het bedrijfsleven als Directie Secretaresse heb ik besloten mezelf om te scholen naar Kynologisch Instructeur, omdat het werken met honden mij enorm veel positieve energie geeft.

Ik heb de opleiding gevolgd aan de Martin Gaus Academie in Lelystad waar ik ben klaargestoomd om de kennis op u over te dragen. Ik kijk ernaar uit u hetzelfde enthousiasme te mogen overbrengen en te ervaren hoe fijn het is om samen te werken met uw hond, waardoor jullie band nòg hechter wordt.
Naast het lesgeven in groepsverband pak ik ook veel van de prive lessen op. Het mooiste aan dit werk is het zien groeien van de rust doordat er duidelijk gecommuniceerd wordt tussen de hond en u (begeleider). Verder ondersteun ik Edwin op administratief gebied en sta ik u ook graag te woord bij vragen van A tot Z.
Tevens heb ik ook de opleiding Kynologisch Masseur afgerond. Het masseren van honden is nog niet heel erg bekend, maar we zien enorm veel positieve reacties op de behandelingen. Wilt u uw hond leren zichzelf te ontspannen, dan kan dat middels deze massage.

Zelf ben ik het trotse baasje van Bikkel ( ruwharige dwergteckel ) en spreek ik uit ervaring dat het trainen met je hond het leukste is dat er is!

Ik hoop u snel te mogen ontmoeten tijdens een les òf via de mail.


Natascha Doze, kynologisch instructeur en kynologisch masseur

Hallo allemaal, Natascha Doze en ook ik ben instructeur bij Martin Gaus Zoetermeer.

Er komt een punt in je leven dat je bewust gaat kiezen voor het creëren van je eigen geluk. Na jarenlang gewerkt te hebben in de zakelijke dienstverlening werd het me meer dan duidelijk dat ik van mijn liefde voor dieren en natuur mijn werk wilde gaan maken.

Die liefde is vooral gericht op honden en mijn eerste Berner Sennen honden Charlie en Beer zijn letterlijk en figuurlijk mijn life changers geworden. Zij zijn verantwoordelijk voor mijn opleiding tot instructeur en later tot hondenmasseur. Ik heb veel met én van ze geleerd, van massage partner tot behendigheid cursist, van hoopers tot neuswerk, super leuk. En al die ervaringen neem ik weer mee in de opvoeding van Guus, weer een heerlijke Berner.

Na te zijn klaargestoomd op de Gaus academie heb ik het geluk gehad bij goede hondenscholen te mogen werken als instructeur. Werken met honden is super leuk, iedere hond is een uniek exemplaar. Maar ook het begeleiden van de eigenaren en deze samen met hun hond te zien groeien is een mooie ervaring. Bij mijn trainingen staat dan ook naast rust en structuur, plezier en het leren lezen van je hond bovenaan mijn to-do list. De rest komt dan wel vanzelf…

Naast instructeur ben ik ook gediplomeerd hondenmasseur. Ik behandel honden met fysieke en mentale problemen zodat ze letter en figuurlijk beter in hun velletje komen te zitten. Massage in combinatie met oefeningen kunnen een hond relaxter, fitter en dus gelukkiger maken. Ik geef ook regelmatig cursussen, zodat jullie zelf een ontspanningsmassage leren geven aan je eigen hond.

Ik hoop jullie snel te mogen ontmoeten op het veld om vol enthousiasme met elkaar aan de slag te gaan!


Mathieu Geerling, kynologisch instructeur

Hallo, Ik ben Mathieu Geerling, één van de instructeurs hier.

Vanaf kinds af aan was ik al bezig met honden en toen ik ging samenwonen was het dan ook duidelijk: Hier komt een hond. Toen we op dit punt kwamen, voelde ik de verantwoordelijkheid dat ik moest weten waar ik aan zou beginnen. Iets wat startte met veel Youtube en filmpjes bekijken, blogs lezen en podcast luisteren, wat vervolgens met een kleine push in mijn rug door ging tot de opleiding Kynologisch Instructeur bij de Martin Gaus Academie. Tijdens de opleiding, werd mij geadviseerd om om stage te lopen bij een Martin Gaus Hondenschool. En inmiddels sta ik hier 5 dagen in de week met veel enthousiasme les te geven.

 Honden trainen is voor mij meer dan “Eventjes de basis aanleren”. Maar draait er bij mij veel meer om, om je hond te leren begrijpen, te ondersteunen, maar vooral te leren samenwerken.
Voor mij is samenwerken één van de belangrijkste pijlers in het trainen van honden en brengt voor mij ook gelijk de leukste vraag met zich mee: Wat motiveert jouw hond? en als het nodig is: Hoe kunnen we jouw hond meer motiveren om met jou samen te werken.

Om mijzelf hier nog verder in te verdiepen, ben ik op dit moment ook bezig met verschillende (bijscholings)cursussen met betrekking tot Motivatie, Obedience, Apporteren en Puppy’s

Laten we samenwerken aan een fijne, enthousiaste en stabiele basis voor Hond en Geleider.


Saskia Tas, kynologisch instructeur

Mijn naam is Saskia Tas, zo lang als ik mij kan herinneren heb ik altijd een hond gewild.

Ik kwam uit bij Don, mijn eerste Border Collie, een schattig pupje van 9 weken oud, met wie ik op cursus ging. Vol vertrouwen stond ik daar op het veld, maar de moed zakte mij al snel in de schoenen toen bleek dat Don voor alles en iedereen aandacht had, behalve voor mij. Blaffen, trekken aan de riem, in mijn broek bijten, hij deed het allemaal. Gelukkig werd ik goed begeleid en na een paar lessen zag ik de omslag bij zowel Don als mij. We gingen elkaar steeds beter leren kennen en vertrouwen, waardoor we de eindtest met prachtig resultaat hebben afgerond.

Ik vond het zo fijn om samen met Don te werken dat ik ook ben begonnen met schapen drijven. Inmiddels heb ik 3 border collies en neem ik deel aan schapendrijf wedstrijden. Het bleef kriebelen om het plezier dat ik heb tijdens het werken met mijn honden over te willen brengen op anderen. Hierop heb ik besloten om naast mijn werk in de jeugdpsychiatrie weer terug de schoolbanken in te gaan en stage te gaan lopen bij een hondenschool. Na deze opleiding met succes te hebben afgerond ben ik aan de slag gegaan bij Martin Gaus Hondenschool, Zoetermeer waar ik verschillende groepslessen verzorg. Naast de reguliere groepslessen, geef ik ook privelessen en ben ik officieel nadac hoopers instructeur. Hoop jullie snel in mijn lessen te zien.


Mariëlla van Eijk, kynologisch instructeur

Mijn naam is Mariëlla van Eijk en ik ben instructeur bij Martin Gaus Hondenschool Zoetermeer.

Lesgeven zit in mijn bloed. Al meer dan 30 jaar heb ik een autorijschool en ik heb meer dan 15 jaar als vrijwilliger zwemles gegeven en sinds een aantal jaar heeft het hondenvirus toegeslagen.

Zelf hebben wij 2 honden uit het buitenland. En om deze honden de beste basis te kunnen geven zijn wij op zoek gegaan naar een goede hondenschool. Zo zijn we terecht gekomen bij de Martin Gaus Hondenschool Zoetermeer, waar positief trainen ons enorm aansprak.

Omdat ik hier nog veel meer over wilde weten ben ik de opleiding tot Kynologisch Instructeur gaan doen op de Martin Gaus Academie in Lelystad. Gelukkig kon ik mijn stage lopen in Zoetermeer en mocht ik hier na het behalen van mijn diploma als instructeur aan het werk gaan. Inmiddels ben ik hier alweer een aantal jaar werkzaam.
De opleiding tot Kynologisch Masseur heb ik gevolgd om een stukje extra service te kunnen bieden en mijn kennis uit te breiden. Verder volg ik regelmatig bijscholingen en ben ik op dit moment bezig met een opleiding detectie en hoop ik die binnenkort af te ronden.

Door mijn keuze om een zeer bange hond in huis te nemen, heb ik geleerd op zoek te gaan naar verschillende manieren van trainen en goed te kijken naar de taal van de hond en daarop af te stemmen. Dat maakt het werk extra uitdagend.

Ook ben ik eigenaar van de webshop Viervoeter Plaza waarvan een klein deel van het assortiment bij Martin Gaus Hondenschool Zoetermeer te zien is. Mocht u op zoek zijn naar een goed hondentuig, lijnen, voertasje of bijvoorbeeld speelgoed, dan help ik u graag verder. Het is ook mogelijk om de bestelling op de hondenschool af te halen. Staat er iets niet in de webshop? Vraag gerust om advies en vaak kunnen we het ook voor u bestellen.

De meeste energie krijg ik als ik de band tussen hond en baas zie groeien maar vooral het plezier dat er van af straalt op het veld. Graag zie ik u bij één van de leuke lessen op de hondenschool of bij een privéles.


Jackie Hilgers, kynologisch instructeur

“Hallo! Ik ben Jackie,

Al van jongs af aan was ik gek op dieren en ik heb altijd met huisdieren geleefd. Het is dan ook niet vreemd dat ik koos voor de opleiding Landbouw-breed. Dit beviel me heel goed, dus daarna heb ik de driejarige opleiding Dierverzorging afgerond op het Lentiz.

Na deze opleiding heb ik meerdere functies in de dierenwereld gehad, waaronder bij verschillende hondenuitlaat- en huisdierenoppas-services. Dit vond ik zo leuk, dat ik besloot mijn kennis nog meer uit te breiden. Ik volgde de opleiding kynologisch instructeur bij de Martin Gaus Academie. Dit leidde tot een stage en vervolgens inzet als trainer op de Martin Gaus Hondenschool, waar ik de puppycursus, basiscursus en vervolgcursus geef. Tegelijk startte ik mijn eigen bedrijf Beste Vriend hondentraining & uitlaatservice. Naast het trainen van honden vind ik het uitlaten van honden ook fantastisch, met name in een roedel.

Momenteel ben ik in het bezit van meerdere certificaten van de Martin Gaus Academie op het gebied van hondengedrag, honden-EHBO en hondentraining en ik blijf me doorlopend ontwikkelen met de nieuwste kennis op hondengebied.”


Judith Maas, kynologisch instructeur

Mijn naam is Judith Maas

 


Georgine Mol, kynologisch instructeur

Mijn naam is Georgine Mol en ik ben opgegroeid omringd door dieren. Ook toen ik op mezelf ging wonen, duurde het niet lang voordat de dieren deel uitmaakten van het huishouden.

Als het kon waren er honden. In 2010 ben ik voor mezelf begonnen en kon ik mijn eigen tijd indelen. Sindsdien zijn er altijd honden geweest. Vanaf pup en ook herplaatsers. Momenteel hebben mijn man en ik drie heerlijke honden als huisgenoten. Alle drie herplaatsers, waarvan twee veteranen.

Mijn passie voor dieren komt ook tot uitdrukking in mijn bedrijf. Ik heb een natuurgeneeskundige praktijk voor mens en dier. Ik help mensen en dieren om hun gezondheid te verbeteren. De nadruk ligt op voeding en energie. Daarnaast werk ik veel met Bachbloesems. Dit is ook voor dieren vaak een fijne ondersteuning als ze klachten hebben op het emotionele vlak.

Om me nog verder in honden en hun gedrag -met bijbehorende emoties- te verdiepen, ben ik in 2020 gestart met de opleiding tot hondengedragstherapeut. Deze HBO opleiding hoop ik in 2024 af te ronden.

Ik hoop u en uw hond snel op het hondenveld te ontmoeten!


Barbara Seesink, Speur Instructeur

Mijn naam is Barbara Seesink en sinds 2019 verbonden aan deze hondenschool als instructeur op het gebied van speuren en detectie.

Speuren en/of trailen is enorm in opkomst en het is geweldig om te zien hoe de honden, maar ook zeker de eigenaren groeien en zich blijven verbeteren. In deze sport ben je namelijk nooit uitgeleerd. Het is een sport waarbij de communicatie tussen eigenaar en hond centraal staan, de 1 werkt namelijk niet zonder de ander. Speuren is geschikt voor elke hond met eigenaar en wordt beoefend naar eigen niveau.

Buiten de trainingen die ik geef, heb ik ook een speurhondenteam. Dit is een vrijwilligers organisatie welke helpt bij vermissingen van een hond. Zelf heb ik een Hollandse Herder, getraind op honden en mensengeur en detecteert ze drugs. Met N’joy ben ik gestart bij Edwin om kennis en ervaring te delen en om ondersteuning te krijgen tijdens haar opleiding wat is uitgegroeid tot de samenwerking vandaag de dag.

Ik ontmoet jullie graag tijdens 1 van de training mogelijkheden!

Geen wachtlijsten voor pups

U kunt direct starten met de puppycursus

Kleine groepen

Persoonlijke aandacht vinden wij belangrijk

Gecertificeerde instructeurs

Zij dragen graag hun kennis aan u over