Het Team

 

Edwin Kuit, eigenaar/hoofdinstructeur

Mijn naam is Edwin Kuit, eigenaar/hoofdinstructeur van Martin Gaus Hondenschool Zoetermeer.

Na jaren in de financiële dienstverlening werkzaam te zijn geweest kwam er door een reorganisatie bij mijn werkgever een eind aan deze loopbaan. Dat was voor mij het moment om het roer om te gooien en te gaan doen wat ik echt leuk vind!
Honden hebben altijd al een belangrijk onderdeel van mijn leven uitgemaakt. Zowel vroeger thuis als daarna. Via één van onze honden, Golden Retriever Tobias, ben ik in contact gekomen met Martin Gaus hondenscholen. De manier van trainen en de visie op omgang met honden sprak mij zeer aan. Om mij hier verder in te verdiepen ben ik de Instructeurscursussen bij de Martin Gaus Academie in Lelystad gaan volgen. Daarnaast was een intensieve stage bij het Martin Gaus gedragscentrum onderdeel van het opleidingstraject. Op dit moment ben ik bezig met de opleiding tot kynologisch gedragstherapeut aan de Martin Gaus Academie.
Door de constante verplichte bijscholing vanuit de Martin Gaus Franchise en door het volgen van vele workshops blijven alle Martin Gaus Hondenschooleigenaren up to date.
Het geven van trainingen aan baas en hond is iets waar ik heel veel plezier aan beleef. Het zien groeien van de combinatie en de samenwerking die hierdoor tot stand komt is fantastisch om te zien.

Ik hoop u dan ook snel te ontmoeten bij Martin Gaus Hondenschool Zoetermeer.


Ashley van Lieshout, Kynologisch Intructeur en Gedragstherapeut

Ashley van Lieshout, instructrice/gedragstherapeut voor honden

Ik ben Ashley van Lieshout, als Kynologisch instructeur en gedragstherapeut voor honden ben ik verbonden aan de Martin Gaus hondenschool Zoetermeer. Sinds 2014 loop ik op de hondenschool rond, waar ik van stagiaire naar Kynologisch instructeur en gedragstherapeut ben gegroeid. Het is erg leuk om te zien dat er de afgelopen jaren steeds meer instructeurs bij zijn gekomen en we nu met een team de lessen aan jullie kunnen geven.

Donderdagavond is mijn hondensportavond. Dan ga ik graag aan de slag met eigenaren die nog een stapje verder willen dan de gehoorzaamheid. Daarnaast val ik (vaak) in tijdens de vakanties van mijn collega’s en doe ik af en toe de puppy- en vervolglessen. Vooral vind ik het erg mooi als ik cursisten een stap verder kan helpen. Ik streef niet naar een bepaald niveau maar naar groei. Daarom werk ik zoveel mogelijk op een manier dat iedereen op zijn eigen niveau aan de slag kan.

Bij mijn ouders hebben we drie Spaanse waterhonden, Amiga (2003), Tara (2007) en Amor (2011). Met de honden hebben we de cursussen destijds bij Martin Gaus hondenschool Rotterdam gedaan. Daarna heb ik diverse vervolgcursussen gevolgd zoals o.a. gehoorzaamheid en hoopers. Op dit moment doe ik samen met mijn eigen honden nog aan behendigheid en praktijkspeuren.

Momenteel ben ik samen met mijn vriend gastgezin voor een hond vanuit het asiel. Honden die tijdelijk niet in de kennel kunnen blijven of extra (medische) zorg nodig hebben komen in huis totdat ze geplaatst worden bij een nieuwe eigenaar.

Naast mijn werkzaamheden voor de hondenschool ben ik ook gedragstherapeut voor honden. Ook tijdens de gedragstherapie streef ik er naar om iedere klant een stap vooruit te helpen. Daarin zijn er vele wegen die naar Rome leiden. Ik ervaar echter dat verbetering van samenwerking, rust en vertrouwen al veel doet. Ik kan echt genieten van honden die ontspannen de goede keuzes maken en eigenaren die een sprongetje in de lucht maken op het moment dat de hond het goed doet.

 Ik ontmoet jullie graag bij de hondenschool om samen te kijken, groeien en genieten!


                                   Nanda Maliepaard, Kynologisch Instructeur en Kynologisch Masseur

Hallo allemaal, ik ben Nanda Maliepaard en wil me graag even voorstellen.

Na jaren werkzaam te zijn geweest in het bedrijfsleven als Directie Secretaresse heb ik besloten mezelf om te scholen naar Kynologisch Instructeur, omdat het werken met honden mij enorm veel positieve energie geeft. 

Ik heb de opleiding gevolgd aan de Martin Gaus Academie in Lelystad waar ik ben klaargestoomd om de kennis op u over te dragen. Ik kijk ernaar uit u hetzelfde enthousiasme te mogen overbrengen en te ervaren hoe fijn het is om samen te werken met uw hond, waardoor jullie band nòg hechter wordt.

Naast het lesgeven in groepsverband pak ik ook veel van de prive lessen op. Het mooiste aan dit werk is het zien groeien van de rust doordat er duidelijk gecommuniceerd wordt tussen de hond en u (begeleider). Verder ondersteun ik Edwin op administratief gebied en sta ik u ook graag te woord bij vragen van A tot Z. 

Half februari hoop ik mijn opleiding Kynologisch Masseur af te ronden. Het masseren van honden is nog niet heel erg bekend, maar we zien enorm veel positieve reacties op de behandelingen. Wilt u uw hond leren zichzelf te ontspannen, dan kan dat middels deze massage.

Bent u zoek naar een verantwoorde ‘uitrusting’ voor uw hond – denk aan een goed tuig, een fijne looplijn, een handige voertas, een anti schrokbak – neem dan gerust een kijkje in mijn winkel op de hondenschool. Voor het aanpassen van het tuig kunt u een afspraak met mij maken 😉 

Zelf ben ik het trotse baasje van Bikkel & Buddha (allebei ruwharige dwergteckels) en spreek ik uit ervaring dat het trainen met je hond het leukste is dat er is!

Ik hoop u snel te mogen ontmoeten tijdens één van onze groeps- of privélessen (in Zoetermeer)!

Natascha Doze, Kynologisch Instructeur en Kynologisch Masseur

Mijn naam is Natascha Doze, instructeur bij Martin Gaus Zoetermeer.

 

Er komt een punt in je leven dat je bewust gaat kiezen voor het creëren van je eigen geluk. Na jarenlang gewerkt te hebben in de zakelijke dienstverlening werd het me meer dan duidelijk dat ik van mijn liefde voor dieren en natuur mijn werk wilde gaan maken.

 

Die liefde is vooral gericht op honden en ik had dan ook zelf twee heerlijke Berner Sennen lobbesen Charlie en Beer. Helaas zijn ze veel te vroeg overleden, maar ik hoop op een niet al te lange termijn er weer één (of twee…) te bemachtigen. Mijn eerste Berner Charlie is op heel veel manieren mijn life changer geweest. Hij was de reden voor de opleiding tot instructeur en later tot hondenmasseur. Met Beer heb ik van alles en nog wat gedaan, van massage partner tot behendigheid, van hoopers tot neuswerk, super leuk.

 

Na te zijn klaargestoomd op de Gaus academie heb ik het geluk gehad bij goede hondenscholen te mogen werken als instructeur. Werken met honden is super leuk, iedere hond is een uniek exemplaar. Maar ook het begeleiden van de eigenaren en deze samen met hun hond te zien groeien is een mooie ervaring. Bij mijn trainingen staat dan ook naast rust en structuur, plezier en het leren lezen van je hond bovenaan mijn to-do list. De rest komt dan wel vanzelf…

 

Naast instructeur ben ik ook gediplomeerd hondenmasseur. Ik behandel honden met fysieke en mentale problemen zodat ze letter en figuurlijk beter in hun velletje komen te zitten. Massage in combinatie met oefeningen kunnen een hond relaxter, fitter en dus gelukkiger maken.

 

Ik hoop jullie snel te mogen ontmoeten op het veld om vol enthousiasme met elkaar aan de slag te gaan!


Claudia Tielen, Kynologisch Instructeur

Ik ben Claudia Tielen, moeder van twee dochters en kynologisch instructeur bij de Martin Gaus Hondenschool Zoetermeer.

Ik ben mijn hele leven al dol op dieren en honden in het bijzonder. De relatie en samenwerking met de verschillende honden in mijn leven gaf mij veel voldoening en geluk.

Voorheen was ik accountant waarbij de omgang met mensen heel belangrijk is, maar om extra tijd aan mijn kinderen te geven heb ik die baan opgezegd. Toen mijn jongste dochter naar school ging heb ik besloten om van mijn passie mijn werk te maken. Mensen coachen en honden trainen is een combinatie die mij veel voldoening geeft.

Daarom ben ik in 2017 begonnen met de opleiding tot Kynologisch Instructeur aan de Martin Gaus Academie in Lelystad en deze heb ik inmiddels met goed gevolg afgerond. Tijdens de opleiding heb ik met veel plezier ervaring opgedaan in het lesgeven bij de Martin Gaus Hondenschool  Zoetermeer. De wijze van omgang met cursisten en honden op deze hondenschool spreekt mij erg aan.

Graag tot ziens op het veld.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Barbara Seesink, Speur Instructeur

Mijn naam is Barbara Seesink en sinds 2019 verbonden aan deze hondenschool als instructeur op het gebied van speuren en detectie.

Speuren en/of trailen is enorm in opkomst en het is geweldig om te zien hoe de honden, maar ook zeker de eigenaren groeien en zich blijven verbeteren. In deze sport ben je namelijk nooit uitgeleerd. Het is een sport waarbij de communicatie tussen eigenaar en hond centraal staan, de 1 werkt namelijk niet zonder de ander. Speuren is geschikt voor elke hond met eigenaar en wordt beoefend naar eigen niveau.

Buiten de trainingen die ik geef, heb ik ook een speurhondenteam. Dit is een vrijwilligers organisatie welke helpt bij vermissingen van een hond. Zelf heb ik een Hollandse Herder, getraind op honden en mensengeur en detecteert ze drugs. Met N’joy ben ik gestart bij Edwin om kennis en ervaring te delen en om ondersteuning te krijgen tijdens haar opleiding wat is uitgegroeid tot de samenwerking vandaag de dag.

Ik ontmoet jullie graag tijdens 1 van de training mogelijkheden!