Het Team

 

Het gehele team van Martin Gaus Hondenschool Zoetermeer en Martin Gaus Hondenschool Katwijk

 

 


Edwin Kuit, eigenaar/hoofdinstructeur

Mijn naam is Edwin Kuit, eigenaar/hoofdinstructeur van Martin Gaus Hondenschool Zoetermeer.

Na jaren in de financiële dienstverlening werkzaam te zijn geweest kwam er door een reorganisatie bij mijn werkgever een eind aan deze loopbaan. Dat was voor mij het moment om het roer om te gooien en te gaan doen wat ik echt leuk vind!
Honden hebben altijd al een belangrijk onderdeel van mijn leven uitgemaakt. Zowel vroeger thuis als daarna. Via één van onze honden, Golden Retriever Tobias, ben ik in contact gekomen met Martin Gaus hondenscholen. De manier van trainen en de visie op omgang met honden sprak mij zeer aan. Om mij hier verder in te verdiepen ben ik de Instructeurscursussen bij de Martin Gaus Academie in Lelystad gaan volgen. Daarnaast was een intensieve stage bij het Martin Gaus gedragscentrum onderdeel van het opleidingstraject. Op dit moment ben ik bezig met de opleiding tot kynologisch gedragstherapeut aan de Martin Gaus Academie.
Door de constante verplichte bijscholing vanuit de Martin Gaus Franchise en door het volgen van vele workshops blijven alle Martin Gaus Hondenschooleigenaren up to date.
Het geven van trainingen aan baas en hond is iets waar ik heel veel plezier aan beleef. Het zien groeien van de combinatie en de samenwerking die hierdoor tot stand komt is fantastisch om te zien.

Ik hoop u dan ook snel te ontmoeten bij Martin Gaus Hondenschool Zoetermeer.


Adinda van Driel, instructrice

Hallo, ik ben Adinda van Driel. Met veel plezier combineer ik mijn functie als leidinggevende in de financiële sector met les geven op de Martin Gaus Hondenschool Zoetermeer.

Tijdens mijn jeugd zijn er altijd honden in huis geweest en nam ik al graag deel aan gehoorzaamheidscursussen. Mijn eerste ervaring met de hondenschool in Zoetermeer was toen ik het logeeradres was voor een lieve zwarte labrador, en samen hiermee de basiscursus heb gevolgd. Dit wakkerde de passie voor honden weer aan en samen hebben we menig uur op het veld doorgebracht.

Om dit enthousiasme voort te zetten ben ik de Martin Gaus Academy in Lelystad de opleiding tot Kynologisch Instructeur gaan volgen. Ook heeft de stageperiode op de Martin Gaus Hondenschool in Zoetermeer veel bijgedragen aan mijn kennis.

De ontwikkeling zien in een serie van lessen, combinaties die samen steeds sterker worden. Het is ontzettend leuk om daar onderdeel van uit te maken!

Ik ontmoet je graag in één van de lessen!


Ashley van Lieshout, instructrice

Ashley van Lieshout, instructrice/gedragstherapeut voor honden

Ik ben Ashley van Lieshout, als Kynologisch instructeur en gedragstherapeut voor honden ben ik verbonden aan de Martin Gaus hondenschool Zoetermeer. Sinds 2014 loop ik op de hondenschool rond, waar ik van stagiaire naar Kynologisch instructeur en gedragstherapeut ben gegroeid. Het is erg leuk om te zien dat er de afgelopen jaren steeds meer instructeurs bij zijn gekomen en we nu met een team de lessen aan jullie kunnen geven.

Donderdagavond is mijn hondensportavond. Dan ga ik graag aan de slag met eigenaren die nog een stapje verder willen dan de gehoorzaamheid. Daarnaast val ik (vaak) in tijdens de vakanties van mijn collega’s en doe ik af en toe de puppy- en vervolglessen. Vooral vind ik het erg mooi als ik cursisten een stap verder kan helpen. Ik streef niet naar een bepaald niveau maar naar groei. Daarom werk ik zoveel mogelijk op een manier dat iedereen op zijn eigen niveau aan de slag kan.

Bij mijn ouders hebben we drie Spaanse waterhonden, Amiga (2003), Tara (2007) en Amor (2011). Met de honden hebben we de cursussen destijds bij Martin Gaus hondenschool Rotterdam gedaan. Daarna heb ik diverse vervolgcursussen gevolgd zoals o.a. gehoorzaamheid en hoopers. Op dit moment doe ik samen met mijn eigen honden nog aan behendigheid en praktijkspeuren.

Momenteel ben ik samen met mijn vriend gastgezin voor een hond vanuit het asiel. Honden die tijdelijk niet in de kennel kunnen blijven of extra (medische) zorg nodig hebben komen in huis totdat ze geplaatst worden bij een nieuwe eigenaar.

Naast mijn werkzaamheden voor de hondenschool ben ik ook gedragstherapeut voor honden. Ook tijdens de gedragstherapie streef ik er naar om iedere klant een stap vooruit te helpen. Daarin zijn er vele wegen die naar Rome leiden. Ik ervaar echter dat verbetering van samenwerking, rust en vertrouwen al veel doet. Ik kan echt genieten van honden die ontspannen de goede keuzes maken en eigenaren die een sprongetje in de lucht maken op het moment dat de hond het goed doet.

 Ik ontmoet jullie graag bij de hondenschool om samen te kijken, groeien en genieten!


Kaat Reenalda, instructrice

Mijn naam is Kaat Reenalda, en ik ben werkzaam als kynologisch instructeur bij de Martin Gaus hondenschool in Katwijk en Zoetermeer. Daarnaast ben ik moeder van 4 kids.

Als kind was ik altijd al veel met dieren bezig. Met veelplezier heb ik in hondenkennels gewerkt als dierenartsassistente meegelopen, en veel paardgereden toen ik jong was…

Zelf heb ik nu een golden retriever genaamd flow. Samen met haar geef ik via het Sophia snuffel college les op scholen aan kinderen in groepen 3 en 4. Hier leer ik ze veilig met honden omgaan te gaan, om op die manier hondenbeten bij kinderen te voorkomen.

Ik heb op verschillend hondenscholen stage gelopen en lesgegeven. maar mijn grootste leerschool is mijn eigen hond.

Als ik samen met haar aan het wandelen ben, merk ik elke keer weer hoe fijn het is als je goed kan samenwerken met elkaar en de hond jou begrijpt, en jij je hond.

Ik vind het dan ook een uitdaging om dit aan de cursisten over te brengen en erg belangrijk, want je kan hier gedragsproblemen mee voorkomen.

graag ontmoet ik je een van de groepslessen.


                                       Nanda Maliepaard, instructrice


Hallo allemaal, ik ben Nanda Maliepaard en wil me graag even voorstellen.

Na jaren werkzaam te zijn geweest in het bedrijfsleven als Directie Secretaresse heb ik besloten mezelf om te scholen naar Kynologisch Instructeur, omdat het werken met honden mij enorm veel positieve energie geeft. 

Ik heb de opleiding gevolgd aan de Martin Gaus Academie in Lelystad waar ik ben klaargestoomd om de kennis op u over te dragen. Ik kijk ernaar uit u hetzelfde enthousiasme te mogen overbrengen en te ervaren hoe fijn het is om samen te werken met uw hond, waardoor jullie band nòg hechter wordt.
Naast het lesgeven pak ik ook veel van de prive lessen op. Het mooiste aan dit werk is het zien groeien van de rust doordat er duidelijk gecommuniceerd wordt tussen de hond en u (begeleider). Verder ondersteun ik Edwin op administratief gebied en sta ik u ook graag te woord bij vragen van A tot Z. 

Zelf ben ik het trotse baasje van Bikkel & Buddha (allebei ruwharige dwergteckels) en spreek ik uit ervaring dat het trainen met je hond het leukste is dat er is!!
Ik hoop u snel te mogen ontmoeten tijdens één van onze lessen in Zoetermeer!


Claudia Tielen, instructrice

Ik ben Claudia Tielen, moeder van twee dochters en kynologisch instructeur bij de Martin Gaus Hondenschool Zoetermeer.

Ik ben mijn hele leven al dol op dieren en honden in het bijzonder. De relatie en samenwerking met de verschillende honden in mijn leven gaf mij veel voldoening en geluk.

Voorheen was ik accountant waarbij de omgang met mensen heel belangrijk is, maar om extra tijd aan mijn kinderen te geven heb ik die baan opgezegd. Toen mijn jongste dochter naar school ging heb ik besloten om van mijn passie mijn werk te maken. Mensen coachen en honden trainen is een combinatie die mij veel voldoening geeft.

Daarom ben ik in 2017 begonnen met de opleiding tot Kynologisch Instructeur aan de Martin Gaus Academie in Lelystad en deze heb ik inmiddels met goed gevolg afgerond. Tijdens de opleiding heb ik met veel plezier ervaring opgedaan in het lesgeven bij de Martin Gaus Hondenschool  Zoetermeer. De wijze van omgang met cursisten en honden op deze hondenschool spreekt mij erg aan.

Graag tot ziens op het veld.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Enjoy Cleaning Up

Uw hond een lokale held!

LEES MEER

Puppycursus

Een goede start voor uw pup

LEES MEER

Basiscursus

Leer samenwerken met uw hond

LEES MEER

Workshops

Doe mee aan onze workshops!

LEES MEER

Privéles

Uitgangspunt is uw vraag

LEES MEER