Puppy bijten afleren

Home » Cursussen » Puppycursus » Puppy bijten afleren

Puppy’s afleren om te bijten

Bijt uw puppy veel in broekspijpen en springt hij veel op tegen mensen? Jonge honden zijn vaak erg speels en enthousiast. Echter begrijpen wij goed dat u uw puppy het bijten wilt afleren. Wij delen de belangrijkste tips om ervoor te zorgen dat uw hondje minder hard bijt.

Waarom bijten puppy’s veel?

In de basis is het niet vreemd en verkeerd dat een puppy bijt. Het is niet prettig, maar wel normaal. De redenen waarom puppy’s bijten kunnen te maken hebben met overprikkeldheid, het wisselen van zijn tanden of door verveling. Het is belangrijk om uw puppy genoeg uit te dagen en beweging te geven. Tenslotte bijten puppy’s vaak omdat ze enthousiast zijn en willen spelen. Echter is het belangrijk om hem te leren wanneer het speeltijd is en wanneer niet.

Uw puppy afleren om te bijten

U kunt uw puppy op verschillende manieren afleren om (hard) te bijten. Vaak begint het al bij de basis tijdens de puppycursus, maar thuis ervaart u alles in de praktijk. De belangrijkste manier om hard bijten af te leren is door verbaal aan te geven dat hij dit gedrag niet mag laten zien. Dit kan door luid en duidelijk ‘AU’ te zeggen, uw hand stil te houden en te stoppen met spelen. Vervolgens loopt u weg van het spel. Het is essentieel om dit consequent toe te passen en iedere keer weer te herhalen. Zo leert u uw puppy dat het spel stopt wanneer hij veel en/of hard bijt. Jonge pups die met elkaar opgroeien en spelen leren beheerst te bijten omdat puppy’s ook verbaal laten horen wanneer een speelgenootje hem of haar pijn doet. Dit is essentieel wat u als mens doet door verbaal te laten horen wanneer uw pup u pijn doet.

Tips: hoe zorgt u dat puppy’s minder hard bijten

  • Zorg dat u altijd dezelfde reactie hebt op het bijten. Dit geldt ook voor uw huisgenoten of familieleden. Zo merkt uw pup consistent en consequent dat dit ongewenst gedrag is.
  • Wees in het begin streng en pas de tactiek toe op de harde beten. Bijt uw pup minder hard, maar is het nog steeds onprettig? Zorg dat u ook hierop zo acteert.
  • Geeft uw pup een speeltje wanneer hij bijt. Speelt hij hier vervolgens netjes mee? Laat hem daarna merken dat dit goed gedrag is.
  • Kies groot en lang genoeg speelgoed zodat u de puppytandjes goed kunt vermijden.

Onze gedragstrainers helpen u met bijtende puppy’s

Het is belangrijk om te realiseren dat puppy’s alles moeten leren en dat bijten hierbij hoort. Het uiteindelijke doel is dat uw puppy leert om niet meer hard te bijten. Gaat uw puppy toch door met hard of veel bijten? Of merkt u geen verandering bij het toepassen van deze tips? Dan is het raadzaam om Martin Gaus Hondenschool of ons team met een van onze gedragstrainers in te schakelen om u te helpen. Schrijf u in voor onze puppycursus of neem contact met ons op.

Instroomdata Puppycursus

U kunt elke week instromen in onze puppycursus!

Praktijlessen zijn elke week naar keuze op:
– Dinsdagavond
– Zondagochtend

 Op dinsdagavond ligt de starttijd tussen 19.00 en 20.30 uur, op zondag tussen 9.00 en 11.00 uur. Bij uw bevestiging wordt aangegeven op welke startijd u bent ingedeeld. 

 

De theorielessen zijn online en vinden één keer per maand plaats op woensdagavond om 19.30 uur

De volgende data staan voor deze avonden gepland:

– woensdag 23 juni 2021
– woensdag 28 juli 2021
– woensdag 1 september 2021
– woensdag 6 oktober 2021
– woensdag 10 november 2021
– woensdag 15 december 2021

 

Geen wachtlijsten voor pups

U kunt direct starten met de puppycursus

Kleine groepen

Persoonlijke aandacht vinden wij belangrijk

Gecertificeerde instructeurs

Zij dragen graag hun kennis aan u over